Vælg dato herover og derefter klik på det tidspunkt du ønsker at se filmen nedenfor. Find mere information om filmen længere nede på siden.


LIVE - Uropatruljen
Event Bio
LIVE - Uropatruljen

LIVE - Uropatruljen

Uropatriljen - politiets hårde halse
Frederik Strand, museumsleder Politimuseet.
Mogens Lauridsen, Politiinspektør, KBH Vestegns Politi

På dette eksklusive foredrag kommer publikum med på en spændende rejse igennem uropatruljens mange år og spektakulære sager.
Historiker og forfatter Frederik Strand fortæller sammen med tidligere urobetjent, nu politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, Mogens Lauridsen om uropatruljens arbejde.
Betjentene optrådte i civil for at komme tættere på narkomiljøet, hvilket fra starten gav anledning til kritik både internt og eksternt.
Uropatruljen fik med tiden ry for at være politiets hårde halse, der blev sat ind, hvor det gik hårdest til: Verdensbankurolighederne, Slaget om Byggeren, hashhandlen på Christiania og på Vesterbro, BZ-aktioner og rockerrelaterede sager.
Den sidste store begivenhed var Nørrebro-urolighederne 18. maj 1993, hvor billederne af stenkastende urobetjente var dråben, der fik bægeret til at løbe over.
På foredraget tager Frederik Strand udgangspunkt i sin nye bog "Uropatruljen - Politiets Hårde Halse", og stiller spørgsmålet:
Gik de over stregen i deres hårdhændede arbejde på gadeplan eller var de blot dygtige betjente, der udførte et politiarbejde i den spidse ende?

Bogen "Uropatruljen - Politiets Hårde Halse" udkom på Lindhardt og Ringhof, September 2020.

Om Frederik Strand
Historiker og forfatter Frederik Strand kender alt til dansk kriminalhistorie og ved, hvordan efterforskningsmetoderne har udviklet sig gennem tiderne. Han har skrevet flere bøger om både opklarede og endnu uopklarede kriminal- og drabssager, og som museumsleder på Politimuseet har han set spor og effekter helt tæt på.

Om Mogens Lauridsen
I sine mere end 40 år i politiet har Mogens Lauridsen prøvet lidt af hvert. Fra de små dramaer blandt stofmisbrugere som gadebetjent på Vesterbro til store aktioner som central koordinator i rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej i København, for slet ikke at tale om det livsfarlige arbejde i politiindsatsen under 1990'ernes mange bandeopgør mellem rockerne. I dag er han politiinspektør hos Københavns Vestegns Politi.

2 timer inkl. pause